Malí hrdinové se učí zachraňovat životy

1. stupeň
středa 19.06.2024 |Ing. Nela Walková |Všechny aktuality

V úterý 18. června zažili žáci prvních tříd nezapomenutelný den. V rámci výuky o zdraví a bezpečnosti navštívili místní stanici záchranné služby na Štefanikově ulici...

V úterý 18. června zažili žáci prvních tříd nezapomenutelný den. V rámci výuky o zdraví a bezpečnosti navštívili místní stanici záchranné služby na Štefanikově ulici. Toto setkání mělo za cíl nejen seznámit děti s důležitou prací záchranářů, ale také naučit je základům první pomoci. 

Po přátelském přivítání se děti rozdělily do menších skupinek a postupně se seznamovaly s různými částmi stanice. Na začátku je záchranáři zavedli do výcvikového sálu, kde jim ukázali, jak správně resuscitovat dospělého člověka, a dokonce i miminko. Každé dítě si pod dohledem odborníků mohlo vyzkoušet stlačování hrudníku na figurínách a naslouchalo cenným radám, jak postupovat v případě nouze.

Další zastávkou byla prohlídka záchranného vozidla. Bylo možno vidět nosítka, různé přístroje na měření životních funkcí, ale také lékárničky i další zdravotnické pomůcky. V závěru se děti dozvěděly, jak správně volat na tísňovou linku, co všechno musí záchranář umět a jak důležité je zůstat v klidu při pomoci druhým.

Děti odcházely ze stanice záchranné služby nejen s krásným pexesem a hlavně s novými znalostmi a odhodláním být připraveny pomoci v nouzi.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

Ing. Nela Walková, Mgr. Simona Segeťová, Mgr. Eva Piešová, Valéria Kamoďová


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů