Ozdravný pobyt v přírodě - 3.AB

1. stupeň
pátek 21.06.2024 |Mgr. Magdalena Böhmová |Všechny aktuality

V termínu od 10. 6. do 14. 6. 2024 se uskutečnil ozdravný pobyt pro žáky třetích ročníků. Byli jsme ubytováni na chatě Permoník v Novém Hrozenkově, v krásném přírodním prostředí Beskyd....

V termínu od 10. 6. do 14. 6. 2024 se uskutečnil ozdravný pobyt pro žáky třetích ročníků. Byli jsme ubytováni na chatě Permoník v Novém Hrozenkově, v krásném přírodním prostředí Beskyd. Po ubytování a vybalení zavazadel jsme vyrazili na poznávací pěší túru směrem na Kohútku. Počasí nám ovšem příliš nepřálo. Jen chvíli nám na cestu za poznáním okolí svítilo sluníčko. Brzy se přihnaly mraky a s nimi i první dešťové kapky. Ale i na tuto variantu jsme byli připraveni a déšť nás nezaskočil. Z vycházky jsme se vrátili sice trochu promočeni, ale potěšeni z ušlých kilometrů.

Samotný ozdravný pobyt byl motivován námořníky, a proto nás celý pobyt provázela píseň Divný námořník. Program celého týdne spojoval nejen námět námořníků, ale také krásné prostředí Beskyd. Dopoledne jsme se věnovali psaní lodních deníků, abychom si uchovali pěkné vzpomínky. Ve čtvrtek jsme vyrazili do centra Nového Hrozenkova, kde jsme navštívili Památník Antonína Strnadla a expozici věnovanou salašnictví.

V úterý, ve středu a čtvrtek náplň odpoledního a večerního ozdravného pobytu připravili naši kamarádi ze SVČ Fokus. Mezi dominantní aktivity patřily hry motivované mořem, námořníky i piráty, týmové soutěže, sportování, stezka odvahy – putování za šamanem s bubny, hledání pokladu. Vše završila námořnická juchajda se soutěžemi.

V pátek nás už čekalo balení a odjezd domů. Vrátili jsme se do domovského přístavu v Novém Jičíně plni úžasných zážitků a vzpomínek.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

Mgr. Magdalena Böhmová

Mgr. Dana Řehová


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů