Ukončení projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka aneb Pasování na čtenáře – 1.A

1. stupeň
středa 12.06.2024 |Mgr. Simona Segeťová |Všechny aktuality

Ve středu 12.6.2024 jsme opět navštívili Městskou knihovnu v Novém Jičíně, abychom ukončili projekt „Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka“, kterou jsme spojili s akcí „Pasování na čtenáře“...

Ve středu 12.6.2024 jsme opět navštívili Městskou knihovnu v Novém Jičíně, abychom ukončili projekt „Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka“, kterou jsme spojili s akcí „Pasování na čtenáře“.

Paní knihovnice měla pro prvňáčky připravenou hru na Detektiva – úkolem bylo najít kartičky s pojmy, které si následně společně vysvětlili – napětí, vtip, poučení, dobrodružství, legrace…. . Připomněla dětem jak se přihlásit do knihovny a pravidla, která je potřeba dodržovat při manipulaci s knihami.

Školní rok uběhl jako voda a nejmladší školáci znají celou abecedu a vše si zvládnou sami přečíst. Udělali velký pokrok a jejich celoroční čtenářské úsilí a snahu jsme oslavili jak jinak než pasováním na opravdové čtenáře. Společně paní knihovnici zarecitovali báseň Knížka a odříkali čtenářský slib. Mečem byli všichni prvňáčci slavnostně pasováni na malé čtenáře. Na památku dostali knihu Kouzelné brýle, Čtenářský glejt, záložku a přihlášku do knihovny.

Děkujeme paní knihovnici za krásné chvíle strávené v naší Městské knihovně a těšíme se na další společné akce a chvíle plné radosti ze čtení.

Tyto akce nám ukázaly, jak je důležitá radost ze čtení a jak můžeme tuto radost sdílet s ostatními. Nadále budeme pokračovat v podpoře našich prvňáčků na jejich cestě k literárnímu objevování a těšíme se na další společné akce, které nám přinesou ještě víc radosti a inspirace.

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.


Zaměřujeme se na samostatné myšlení,

výběr a třídění informací a schopnost využití získaných poznatků při řešení problémů