Den jazyků na ZŠ Komenského 66

2. stupeň
středa 26.06.2024 |PhDr. Alexandra Habdasová |Všechny aktuality

Dne 24. června proběhl na ZŠ Komenského 66 tradiční Den jazyků, určený pro žáky 8. a 9. tříd. V rámci této akce soutěžily týmy na šesti stanovištích, kde plnily úkoly spojené s různými jazyky: čeština, staroslověnština, angličtina, němčina, ruština a francouzština....

Dne 24. června proběhl na ZŠ Komenského 66 tradiční Den jazyků, určený pro žáky 8. a 9. tříd. V rámci této akce soutěžily týmy na šesti stanovištích, kde plnily úkoly spojené s různými jazyky: čeština, staroslověnština, angličtina, němčina, ruština a francouzština.

Soutěžní atmosféra byla napjatá a plná nadšení. Každý tým se snažil prokázat své jazykové dovednosti a získat co nejvíce bodů. Po sečtení výsledků bylo jasné, že konkurence byla velmi těsná.

Na prvním místě se umístil tým 9.C ve složení Matyáš Máček, Jan Kusák a Matěj Hanzelka s celkovým počtem 59,5 bodu. Pouze o půl bodu za nimi, na druhém místě, skončil tým 9.B, který tvořili Albert Toman, Julie Kvitová, Karolína Jarošová, Adéla Pikulová a Lucie Jalůvková s 59 body. Třetí místo obsadil další tým z 9.C, ve složení Karin Fojtíková, Vendula Krutílková a Tereza Vránová, který získal 58 bodů.

Den jazyků na ZŠ Komenského 66 byl opět úspěšnou akcí, která žákům poskytla nejen zábavu, ale i možnost rozvíjet své jazykové schopnosti a prohloubit znalosti cizích jazyků. Gratulujeme všem účastníkům a těšíme se na další ročník!