Dny profesí 2024

2. stupeň
pondělí 14.10.2024 |Mgr. Radmila Bayerová |Všechny aktuality

Ve čtvrtek 10. října 2024 se 40 žáků 9. ročníků naší ZŠ zúčastnilo pravidelné  přehlídky technických profesí letos nazvané DNY PROFESÍ (dříve „Řemeslo má zlaté dno“) v Kopřivnici....

Ve čtvrtek 10. října 2024 se 40 žáků 9. ročníků naší ZŠ zúčastnilo pravidelné  přehlídky technických profesí letos nazvané DNY PROFESÍ (dříve „Řemeslo má zlaté dno“) v Kopřivnici. Tuto akci připravily Střední škola a Vyšší odborná škola Kopřivnice a Úřad práce ČR. Byly zde představeny obory, které mohou ve střední škole v Kopřivnici studovat - Obráběč kovů, Zámečník, Nástrojař, Karosář, Autolakýrník, Autoelektrikář, Automechanik, maturitní obory Mechanik seřizovač, Strojírenství a Logistické a finanční služby. Naši žáci si mohli některé činnosti sami vyzkoušet a zapojit se připravených programů a soutěží. Dnů profesí se zúčastnily také významné firmy z regionu, které měly pro žáky nachystané zábavné aktivity a ukázky svých výrobních programů. 

VŠB-TU Ostrava na přehlídce představila program z projektu „Zlepši si techniku“, především z oblastí moderních technologií a energetiky a možnost následného studia na vysoké škole.

Novými účastníky přehlídky Dnů profesí byla i Policie ČR a Armáda ČR, které

prezentovaly různé profese a jejich zaměření.