Náš dramaťák v České televizi

2. stupeň
neděle 06.10.2024 |Mgr. Petra Rybářová |Všechny aktuality

Mladým hercům z našeho dramatického kroužku se ve čtvrtek 3. října splnil jeden velký sen. Po vítězství v celonárodní soutěži Zlaté dítě přijali pozvání do studia České televize, kde poskytli nevšední interview....

Mladým hercům z našeho dramatického kroužku se ve čtvrtek 3. října splnil jeden velký sen. Po vítězství v celonárodní soutěži Zlaté dítě přijali pozvání do studia České televize, kde poskytli nevšední interview. Krom nezapomenutelných, veselých zážitků z cest (kupř. přednáška hanácké babičky ve vlaku, setkání s Patrikem Hartlem, detektivní pátrání po ztracených mobilech, peněženkách, klíčích v nekonečném prostoru Kavčích hor, gastronomické zážitky z kantýny ČT a z Václavského náměstí, interaktivní edukační hry v Galerii ČT ad.) jsme se na vlastní kůži přesvědčili, jaká je to dřina pracovat v mediálním světě. Vyzkoušeli jsme si, jaké to je, když vás natáčí kamera a musíte spolupracovat s věčně nespokojeným týmem složeným z režiséra, střihače, zvukaře, moderátorky a produkční. Nezasvěceného diváka totiž ani nenapadne, jak obtížné je pod salvou dotazů, připomínek a požadavků všech členů natáčecího štábu nahrát rozhovor na první dobrou, a že mistr střihu, to je vskutku kouzelník! Návštěvou ve studiu  a projevem díků nás obdařila i samotná spisovatelka  Ester Stará, patronka Zlaté stuhy, což pro nás bylo neskonalou ctí. 

Pakliže jste zvědaví, kterak jsme v natáčení obstáli, jste srdečně zváni k televizním obrazovkám dne  11. 2. 2025 ke sledování pořadu Planeta Yó na ČT Déčku. No a my se těšíme na další výzvy a projekty tohoto roku (Čtenář na jevišti, 35. výročí sametové revoluce, Vánoční listování pro prvňáčky a druháčky, přehlídka dětského divadla, Zlaté dítě) a slibujeme, že neusneme na vavřínech. Divadlu zdar!

Celou fotogalerii najdete na školním Facebooku.

Vaše Rybky 66